Nyárzáró hidegfront jöhet vasárnap, jövő héten megszűnhet a kánikula

Ezen a héten kedden estétől szerda hajnalig északkeleten egy hidegfront szélének köszönhetően záporok, zivatarok kialakulására kell számítanunk, de ezt követően folytatódik az alapvetően forró, meleg időjárás. A hőség miatt csütörtökön éjfélig országszerte másodfokú hőségriasztás van érvényben, ám a hétvége markáns változást hozhat az időkép.hu szerint, vasárnap egy komolyabb hidegfront érkezhet, amely hevesebb viharokat is okozhat.

Az időjárási portál egy fáklyadiagramot is megosztott cikkében, melyen a sok lefuttatott modell, lehetséges időjárási helyzet alapján látszik, hogy jelenleg az átlagosnál jóval magasabban alakulnak a csúcshőmérsékletek, a modellek hőmérsékleti értékei viszont vasárnaptól kezdenek igazán szórni, ekkor érheti el ugyanis hazánkat a klasszikusan nyárzáró frontnak nevezett hidegfront. Ezt követően a hőmérsékletek várhatóan visszaesnek,

véget ér a kánikula.

Az időjárás is a diákokkal van, segít egy kicsit az iskolakezdésre, hiszen pénteken mindenütt évnyitók lesznek az országban, ekkor Szegeden a jelenlegi modellek 26–27 fokos maximumokat jósolnak, ami még mindig nem hűvös.