Folytatódik az együttműködés: Szolnokon ültek össze a vidéki független sajtó képviselői

Múlt héten Jász-Nagykun-Szolnok megyében gyűltek össze a helyi független online újságok képviselői, hogy megvitassák az aktuális gazdasági és politikai helyzetet, valamint erősítsék formálódó együttműködésüket. Az eseményt augusztus elején rendezte meg a Szol24 és a kecskeméti régióban működő KecsUP, de a tanácskozáson további hét szerkesztőség munkatársai is résztvettek: a Borsod24 Miskolcról, a Debreciner, a Szegeder.hu, a Szabad Pécs, a Veszprém Kukac, valamint az Enyugat Győrből és a Nyugat.hu Szombathelyről.

Az esemény során a kiadók munkatársai, szerkesztői és főszerkesztői mellett a hivatalos program keretében megismerkedtek Szolnok legfontosabb nevezetességeivel, és betekintést nyertek a tisza-parti város esti–éjszakai életébe is.

Balról jobbra: Szűcs Dániel (Szegeder), Balogh Gergő (Szegeder), Polgár Tóth Tamás (Debreciner), Babos Attila (Szabad Pécs), Porcsin Zsolt (Debreciner), Zarándy Zoltán (KecsUP), Roznár Gyöngyi (Nyugat.hu), Czapkó Dorottya (Borsod24, Szol24), Révész Erika (Veszprém Kukac), Alter Olga (KecsUP), Vincze Ádám (Nyugat.hu), Alter Róbert (KecsUP), Falusi Norbert (KecsUP), Gunity Gábor (KecsUP), Bethlen Tamás (Borsod24)

A több napon át tartó találkozón egyértelművé vált, hogy fontos folytatni az eszmecserét és erősíteni az összetartozást. A független online újságok, amelyek Budapesten kívül működnek, nemrégiben jelentették be, hogy még magasabb szintre kívánják emelni az eddig is jó szakmai kapcsolatukat. Igyekeznek úgy összefogni és együttműködni egymással, hogy mindeközben az egyes online újságok továbbra is a megszokott módon és teljesen önállóan működnek.

Magáról az együttműködésről, amelynek lapunk is tagja, még július elején számoltunk be alábbi cikkünkben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Mi újság Magyarországon? – összefogás a Budapesten kívüli független sajtóban

A Szegeder is tagja azon összefogásnak, amelyben valljuk: újságot csak a sajtó legfontosabb feladatait és értékeit szem előtt tartva, függetlenül érdemes készíteni.