Ujhelyi István nem fog elindulni a következő európai parlamenti választásokon

A volt MSZP-s, baloldali politkus tíz év után fejezi be munkáját az Európai Parlamentben, ezt ő maga közölte a Facebook oldalán. Ujhelyit 2014-ben választották meg európai parlamenti képviselőnek, aztán az MSZP listavezetőjeként ismét bizalmat kapott a választóktól 2019-ben. Az MSZP-ből kilépett ugyan, de a szociáldemokrata frakciónak továbbra is a tagja, jelenleg a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság első alelnöke.

A politikus Nehéznek jellemezte a döntést, de leszögezte, hogy továbbra is aktív szerepet fog vállalni a politikában és támogatni foigja a demokratikus ellenzéket abban, hogy leváltsák az Orbán-rendszert. Azt írta közleményében:

„Itt vagyok és maradok. Erre nemcsak a narancs-rezsim urai, de a demokratikus oldal tenni akaró szereplői is biztosan számíthatnak.”

Ujhelyi István 1994 és 2002 között szegedi önkormányzati képviselő volt, majd 2002-től az 1.-es választókerület országgyűlési képviselője lett 2010-ig. 2014-ig, európai parlamenti mandátumának kezdetéig szintén az országgyűlésben volt, az MSZP országos listájáról került be. Dolgozott továbbá a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnökeként és házelnökként, de az MSZP alelnöke is volt.