A Veszprém győzött Győrben

Győrből jelenti az MTI: a Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 35–32-re legyőzte a bajnok Szegedet a vasárnapi döntőben, a győri négyes döntő második játéknapján. A veszprémiek 39. alkalommal játszottak döntőt a hazai kupasorozatban, a hétszeres győztes Szegednek pedig ez volt a 22. fináléja

A Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójából a Veszprém kettős győzelemmel, 74–56-os gólkülönbséggel jutott tovább a Szegeddel szemben. A kék a márciusi mérkőzésekhez képest jobban védekeztek és nagyobb akarással kézilabdáztak a mostani találkozó elején, és bár Rodrigo Corrales bravúros védéseket mutatott be a kupacímvédő bakonyiak kapujában, Borut Mackovsek góljaival tartotta a lépést a bajnok Szeged (6–6). Ezt követően – ellenfele hibáit kihasználva – másfél percen belül háromszor talált be a Veszprém, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért. A túloldalon a 23. percben jött az első időkérés, mivel a Szeged lendületbe került és egyenlített (12–12).

Mivel a labdaszerzések, illetve a kapott gólok után mindkét csapat előnyben részesítette a gyors játékot,

nem volt unalmas a meccs, amelynek első félideje 17–15-ös veszprémi vezetéssel zárult.

A szünet után egyenlített a bajnoki címvédő, amelyben Mackovsek továbbra is remekelt. A színvonalas rangadón csak a 41. percig volt szoros az állás, utána lerohanásból szerzett gólokkal ellépett a címvédő (26–22). Egyre több volt a játékmegszakítás, a vitatkozás egy-egy kemény párharc, vagy megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet után. Pastor időt kért, majd kapust cserélt, de csapata nem bírt a továbbra is jól védekező bakonyiakkal, akik növelték a különbséget (29–23) és már az utolsó tíz perc előtt eldöntötték a finálét.

Rodrigo Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mirko Alilovic hét, Mikler Roland öt védéssel zárt. A két csapat 187. egymás elleni tétmérkőzésén a Veszprém 52 vereség és hét döntetlen mellett 128. alkalommal győzött. Következő találkozójuk jövő szombaton lesz Szegeden, a bajnokság alapszakaszában.