Szerdán másképp járnak majd a vonatok és a Volánbusz járatai

Március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján változik a vonatok, buszok közlekedési rendje is, annak rendje szerint. Szerdán a vonatok ünnepi menetrend szerint közlekednek, míg a Volánbusz járatai a munkaszüneti napon érvényes menetrendet használják majd. Előtte és utána munkanapi menetrend lesz érvényes.

A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően, bár ez nem érvényes a Szeged és a főváros között közlekedő InterCity vonatokra. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe. Vasúti jegyváltáshoz 5 százalékos kedvezménnyel használhatjuk az automatákat, az online jegyvásárlásra az Elvirán vagy a MÁV applikációban pedig 10 százalék kedvezmény jár.

A Volánbusznál egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el, Szegeden egy kivételével nincs eltérés a munkaszüneti naphoz képest. Mivel ünnepnapokon a szegedi Auchan áruház zárva tart, ezért a 72-es autóbusz az áruház zárva tartása idején érvényes menetrendje szerint közlekedik.