Újabb négy gyanúsított van az orvosi segédeszközökkel történt csalás ügyében

Négy újabb gyanúsítottat fogott el a rendőrség az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalás ügyében, amelyben ezzel már 32-re nőtt a gyanúsítottak száma – közölte az MTI-vel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). Győri rendőrök tudtak elfogni két orvost – egyikük szegedi lakos – egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Az gyanúsítottak közül egy embert a bíróság letartóztatott, míg társai szabadlábon védekezhetnek.

Mi is többször számoltunk be a hírről, hogy a gyanú szerint egy bűnszervezet üzletszerűen követett el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást. A gyanúsítottak gyógyásazti segédeszközök után vettek fel állami támogatásokat úgy, hogy arra nem voltak jogosultak. Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indult büntetőeljárás 2022 novemberében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI).

Az ügy nyomozásába azóta már több vármegyei rendőr-főkapitányság is bekapcsolódott Csongrád-Csanád mellett. Győr-Moson-Sopron, Baranya és Hajdú-Bihar vármegyében is létrejöttek külön nyomozócsoportok melyek gazdasági társaságonként vizsgálják a bűncselekményeket. Ezúttal a győri rendőrök tartottak házkutatásokat egy időben tíz helyszínen, melyeket 24 darab adathordozóval és rengeteg irattal, 400 gigabájtnyi lementett adattal hagytak el.