Szeged után Székesfehérváron is bezárnának egy óvodát és több bölcsődét, mert nincs elég gyerek

A hvg.hu írt arról, hogy kihasználatlanok a kapacitások, ezért átalakítják a bölcsődei és óvodai intézményrendszert a Cser-Palkovics András fideszes polgármester vezette Székesfehérváron. Ehhez hasonlóról legutóbb Szeged esetében is hallhattunk, ahol szintén létszámhiányra hivatkozva szüntetne meg négy óvodát a város (tavaly még háromról volt szó), a helyi Fidesz erre megesküdött, hogy ezt nem fogják hagyni.

A lap cikke szerint a székesfehárvári közgyűlés pénteken tárgyalja azt a szakmai javaslatot, mely alapján a Szeder Bölcsőde a Százszorszép Bölcsőde tagintézményévé válik, majd kifutó rendszerben 2025. augusztusában megszűnne. A jelenleg oda járó gyerekek így még itt fejezhetnék be bölcsődei éveiket. A munkatársakat sem kellene elbocsátani, nekik más intézményekben biztosítana helyet az önkormányzat.

A lépésre azért szánta el magát a város ahol jelenleg 5 bölcsőde és 1 minibölcsőde működik , mert egész egyszerűen nincs elég gyerek, a 452 férőhelyből 51 üres. Az óvodák esetében még rosszabb a helyzet, ott a férőhelyek egyötöde, azaz 559 üres a városi fenntartású intézményekben. A most félkapacitással működő Szivárvány Óvoda ezért szeptembertől a jelenlegi kettőből egy épületben folytatja munkáját, legfeljebb 4 csoporttal.