Egyelőre nem küldenek el 300 dolgozót a Magyar Postától

A Telex számolt be arról, hogy mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál, egyelőre nem küldenek el 300 dolgozót, ez egy parlamenti vita válaszából derült ki.

A dokumentum szerint Fónagy János válaszában azt írta, a Magyar Posta november elején kinevezett menedzsmentje felülvizsgálta a csoportos létszámleépítés szükségességét, és úgy döntöttek, nem hajtják végre a korábban bejelentett formában. Később viszont lehetnek még elbocsátások, Fónagy szerint ugyanis „a cég vezetői ismét felülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és később döntenek a szükséges intézkedésekről.”

Emlékezetes, a Magyar Posta tavaly októberben jelentette be, hogy 210 településen összesen 366 postahivatalt, ezen belül Szegeden csak tizenkettőt zárnak be, állítólag átmenetileg. Ezzel együtt volt szó arról is, hogy elküldenek 300 ott dolgozót. A Magyar Posta a legnagyobb hazai foglalkoztató 26 688 munkavállalóval, míg a második a Mészáros-csoport körülbelül 25 ezer fővel.

Januárban viszont több településen is újranyitottak a bezárásra ítélt posták, a megyében például Makón és Hódmezővásárhelyen is a helyi önkormányzat fizetett azért, hogy újra megnyíljanak egyes bezárt postafiókok a településen.