Egy leharcolt Škodával próbált meg fényes nappal embereket átcsempészni az országon egy férfi, gyalog menekült a rendőrök elől

Egy ukrán férfiről szól történetünk, aki szeptemberben egy jelenleg még ismeretlen személy megbízásából arra vállalkozott, hogy Szerbiából Magyarországra átszökött migránsokat a megbízó által megjelölt helyen felvesz, Magyarországon átszállítja, és ezzel segíti őket abban, hogy Nyugat-Európába jussanak. A jutalom minden egyes sikeresen leszállított személy után 250 euró volt.

Péntekre esett szeptember 9-e, amikor a megbízójától kapott GPS koordinátákat követve főszereplőnk a leharcolt, fekete Škodájával a szerb–magyar határszakasz közelébe ment. Megállt egy földúton, ahol hat szír férfi várta őt, akik beszálltak, és el is indultak Nyugatnak.

Az utazás azonban nem tartott kifejezetten sokáig, mivel Vaskúton – ami az utolsó falu Baja előtt a 6521-es számú mellékúton – a rendőrök meg akarták állítani a Škodát, a férfi azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem inkább nagy sebességgel továbbhajtott Baja felé. A falu után a kocsit – és minden bizonnyal annak utasait is – hátrahagyva gyalogosan próbált menekülni, kevesebb sikerrel. Szökési kísérlete eredménytelen volt, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége