A forint az újévi másnaposságból kijózanodva hónapok óta nem látott szintre erősödött szerdán

A hvg.hu számolt be arról, hogy augusztus közepe óta nem látott szintre erősödött a forint, amikor szerdán kora délután a 394-es euróárfolyamot kóstolgatta. A napot 400 alatt indította a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, majd onnan fokozatosan tovább erősödött részben a dollár gyengülésének eredményeként, ami több mint egy százalékos javulás volt alig öt óra alatt.

A dollárral szemben is rég nem látott mértékű erősödést, vagy inkább a dollár mutatott gyengülést a forinttal szemben, ugyanis 372 alá is benézett az árfolyam, melyre utoljára 2022. december 30-án volt példa, azt megelőzően pedig tavaly június elején. A cikk írásának pillanatában egyébként a dollárral szemben most 373,8 körül járunk, míg az euró 396,4 forintba kerül.

A Portfolio szerint várhatóan a következő időszakban is így lesz, mivel komoly hazai hír nem várható. Legkorábban a jövő pénteken megjelenő decemberi inflációs adat lehet az, ami nagyobb mértékben befolyásolhatja az árfolyamot. Azt követően pedig a hitelminősítői felülvizsgálatok eredményeire lesz érdemes figyelni a nemzetközi hangulat mellett.