Karácsony másnapján megdőlt Szegeden a melegrekord, újévkor akár 15 fok is lehet

Szegedi rekord, karácsony másnapján írja egy bejegyzésben a dél-alföldi időjárás kedvelők nevű Facebook-csoport egyik tagja. Egészen pontosan a városban eddig mért legmagasabb december 26-i hőmérséklet dőlt meg hétfőn: 15.8 °C-os maximumot mértek a Bajai úti (Szeged-külterület) állomáson, amely 2,8 fokkal haladja meg az eddigi legmagasabb, 1983-ban mért külterületi (13.0 °C), illetve 1,9 fokkal a 2009-ben belterületen mért (13,9 °C) értéket.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden bár jön egy hidegfront és csütörtökig is visszaeshet némileg a hőmérséklet, a továbbiakban, vagyis szilveszterkor is melegre kell számítani. Pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, de szilveszterkor az ország nagy részén már nem várható csapadék, fátyolfelhős, napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév. Az ország nagyobb részén 1015 fokig melegszik a levegő, 

sőt délnyugaton 16–17 fok is lehet.

Szegeden szilveszterre 14 fokot jeleznek előre. Vagyis az időjárás kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi szilveszterre, amikor is az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt. Változás az új év első napján sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk, mint szilveszterkor. Szegeden ezen a napon akár 15 fok is lehet.