Kifehéredett a táj hétfő reggelre, sorjáztak a váltó- és járműhibák a vasútvonalakon

A Mávinform oldalán sorjáznak a hétfő reggelről, délelőttről szóló esetek, késések. Délelőtt például Szegedet is érintve arról számoltak be, hogy az érkező szerelvény késése miatt a Békéscsabáról 7:47-kor Szegedre induló személyvonat várhatóan 3035 perces késéssel közlekedik.

Azonban szokatlanul sok hír jelent meg máshol is az országban, vélhetően amiatt, hogy leesett a hó és fagy van. Már legalább tizenöt poszt jelent meg arról, hogy egyes vonalakon nem közlekednek a vonatok járműhiba vagy váltóhiba miatt, illetve hol várható késés.

Többek között ilyen az, hogy kimaradt egy vonat Szerencs és Miskolc, de Nyíregyháza és Miskolc között, két-két vonat Debrecen és Nyírábrány között, illetve a százhalombattai S40-es vonalon el sem indult.

De vannak olyan vonalak is, ahol jelentős késésre kell számítani. A részletes információk a Mávinform Facebook-oldalán olvashatóak. Bár az itt található online Vonatinfó nevű térkép szerint mostanra annyira nem súlyos a helyzet az országban, többnyire minimális késéseket lehet látni csak:

Forrás: Vonatinfó