Péntek lesz a legnaposabb egy hidegfront miatt, a hétvége aztán ismét ködös lehet

Csütörtökön északnyugat felől egy nem túl erős hidegfront érte el hazánkat írja az Időkép. Késő délután északnyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet, péntekre virradóan pedig már jóval kevesebb helyen, elsősorban délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben válhat párássá, ködössé a levegő.

Várhatóan péntek lesz a hét legnaposabb napja,

a ködfoltok mindenhol feloszlanak, a nappali órákban leginkább fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, esni nem fog. Keleten még élénk marad az északias szél. A csúcshőmérséklet nagyjából az évszaknak megfelelően 11 és 15 fok között alakul, Szegeden 14 fokot ír az előrejelzés.

Hétvégén egy anticiklon húzódik fölénk, a magasban melegebb levegő érkezik, viszont talaj közelében nem várható számottevő légmozgás. Ezért ismét erősödik a ködhajlam, vasárnap már nagyobb területen lehet egész nap ködös, rétegfelhős az idő. Éjszakánként -2 és +5 fok között várható a hőmérséklet, gyenge fagy főként a derült, fagyzugos völgyekben fordulhat elő.

Délutánonként a napos vidékeken 11–15 fokot mérhetünk, a tartósan ködös, szürke tájakon azonban 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Szegeden bár gyengén felhősnek ígérkezik a nappal, köd előfordulhat, így 13 foknál alakul a maximum.