A múlt héten 92-en haltak bele a koronavírusba, Szegeden most stagnál a koncentráció a szennyvízben

Meghalt a múlt héten 92, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 111-re emelkedett közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 4556 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 153 564-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, míg az aktív fertőzötteké 22 928-ra. Jelenleg 985 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján szerdán. Azt írták: a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben az előző héten mért változáshoz képest kisebb mértékben, de tovább emelkedett a 44. héten.

Hozzátették: a vizsgált települések közül emelkedő tendencia tapasztalható Debrecenben, Győrben, Nyíregyházán és Szekszárdon, míg a többi településen – köztük Szegeden is – stagnálás figyelhető meg. Városunkban egyébként az előző héten még nőtt a koncentráció. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik tették hozzá.