Konferenciát rendeznek pénteken Karikó Katalin tiszteletére a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Konferenciát rendeznek Karikó Katalin tiszteletére a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, neves kutatók részvételével a Magyar Tudományos Akadémián pénteken – közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.

Milyen hosszú távú hatásai vannak a Covidnak? Mit tudhatunk az mRNS-vakcina daganatellenes szerepéről? Mi jellemzi a Covid-19 betegséghez köthető közvetlen halálozás jelentős részéért felelős immuntrombózis folyamatát? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferencián az MTA Dísztermében.

A közlemény szerint a programon neves kutatók, klinikusok, intézmények és kormányzati szervek vezetői ismertetik a Covid-19 diagnosztikájában, a betegség megelőzésében és terápiájában meglévő lehetőségeket és korlátokat. Az előadók a járvány onkológiai, virológiai, genetikai, patológiai és immunológiai aspektusait egyaránt bemutatják.

Karikó Katalin, a koronavírus elleni mRNS-vakcina kifejlesztője konferenciahíváson keresztül vesz részt az ülésen. A részletes program és a regisztráció az MTA honlapjáról érhető el.