A sztrájkalapnak utalják a kirúgott tanárok Márki-Zay Péter egymillió forintját

Közös közleményben jelezték a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott tanárok, hogy nem fogadják el a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom által felajánlott, fejenkénti egymillió forintos összeget, helyette azt kérik, hogy az összeget „megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el” írja a hvg.hu.

Azt is hozzátették azonban a Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin által aláírt közleményben, hogy a „szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását” tapasztalták meg a közelmúltban, ami nemcsak meghatotta, de reménnyel is eltöltötte őket.

„Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni” – írták.