Nagyon közel volt ahhoz egy autós Nyíregyházán, hogy elcsapja egy Bzmot

Egy valóban elképesztő fedélzeti kamerás videót tett közzé a budapesti autósok közössége YouTube-csatornájukon. A videó a Sunshine Rádió Facebook-oldalán jelent meg eredetileg, az ő engedélyükkel közölték.

Ezen az látszik, hogy Nyíregyházán, a csemete utcai vasúti átjáróban, a dátumbélyegző szerint vasárnap egy elég meredek eset történt, szinte ugyanaz, mint ami Mindszenten, csak itt egy csatolt Bzmot előtt haladt át egy némileg kisebb Opel Meriva, szó szerint centikre elkerülve az ütközést. Nem tudni, hogy mi volt a terv, de szerencsére a vonat sem ment olyan eszeveszettül gyorsan.

Mindszenten április elején történt egy nagyon súlyos baleset. Akkor a Kiskunfélegyházáról 5:34-kor Hódmezővásárhelyre elindult személyvonat egy kisteherauótval ütközött a településen. A Bz motorkocsi kisiklott és felborult, öten életüket vesztették, több sérült is volt, erről itt írtunk. A sajtóban elsőként meg is osztottuk azt a felvételt, amelyet a közeli biztonsági kamera készített az ütközésről és a borulásról.

Arról is beszámoltunk, hogy egy szegedi mozdonyvezető is felhívta saját fotóival a figyelmet arra, amire a MÁV egy teljes kampányt kezdett építeni: mindig a vonat az erősebb. A mindszenti baleset hete fekete hétnek számít: hatan vesztették életüket vasúti átjárókban történt balesetekben. Tavaly 50 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma az előző évhez képest, idén pedig már 16-an, azaz csaknem annyian haltak meg vasúti átkelőkben, mint tavaly, az egész évben, amikor 17-en vesztették életüket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szegedi mozdonyvezető: minden nappali szolgálatomban legalább egyszer átmegy valaki előttem

Egy szegedi mozdonyvezető gondolatait osztották meg a közelmúltban történt rengeteg halálos áldozattal járó vasúti átjárós balesetek kapcsán a Szegeden közlekedünk nevű Facebook-csoportban, amihez számos kép is volt csatolva.