A közmédia helyett a Nyomtass te is! mozgalom viszi el a falvakba az előválasztás győzteseinek hírét

Minden választókerületre újabb 106-féle Nyomtass te is! újság készült az előválasztás eredményeiről néhány óra leforgásával azt követően, hogy véglegesek lettek a számok. Ez két héten belül a második alkalom, hogy ilyen óriási fába vágja a fejszéjét az elsősorban önkéntesek munkájára építő civil mozgalom.

A kormánykézben lévő közmédia jellemzően nem számol be az ellenzéki előválasztással kapcsolatos hírekről, így a Nyomtass te is! hetilap az egyetlen nyomtatott sajtótermék, amely nagy példányszámban juttat el a kistelepüléseken élőkhöz az előválasztással kapcsolatos információkat.

Az első forduló előtt választókerületenként mutatta be a Nyomtass te is! mind a 106 körzet jelöltjeit, a sátorhelyeket és a viták időpontját, akkor is 106-féle kis újságot készítve. Most az első forduló eredményeit közlik a 106 változatban elkészített újságban, amelynek lapszámjai innen tölthetők le.

A mozgalom azon dolgozik, hogy a most megválasztott ellenzéki képviselőjelöltek közül minél többen terjesszék kampánycsapataikkal heti rendszerességgel lapjukat. Ez szerintük a jelölteknek is érdeke, mivel azok közül, akik a Nyomtass te is! lapszámaival is kampányoltak az elmúlt hónapokban, sokan nyertek a mostani előválasztáson.

Az önkéntes szerkesztők közreműködésével készülő Nyomtass te is! a 2022-es választások időpontjáig minden héten, igény szerint akár valamennyi választókerületben olyan egyedi lapszámokat készít, amely az országos hírek mellett fontos helyi ügyekkel is foglalkozik.

A Nyomtass te is! újság egy félbehajtott A/4-es lap, amelyre a megelőző hét legfontosabb híreit gyűjtik össze, és tördelik be újságformátumban, a még megmaradt online független média írásait lerövidítve, megszerkesztve. Főleg azokat, amelyeket a kormánypropaganda igyekszik elhallgatni. Ezt több mint négy éve minden héten megteszik. Az újságot bárki letöltheti a honlapjukról és terjesztheti.