A legjobb megoldás beltéri edzésre: a teremcipő (X)

Sokan kedvelik a beltéri, kistermes focit a négy fal között. Azonban ehhez is szükség van egy hű társra, mint amilyen a teremcipő. Ezek a lábbelik sok tényezőben különböznek a műfüves/füves cipőkhöz képest. Ma már igazán minőségi darabok közül lehet válogatni, ha újat szeretnénk beszerezni.

Maximális teljesítmény teremben is

Ha megnézzük a Focicipőbolt terem focicipő kínálatát, akkor láthatjuk, hogy a legnagyobb gyártók termékei közül tudunk válogatni. Fontos a minőség, ha új cipőről beszélünk, mivel a teljesítményünk is nagymértékben függ a lábbelitől. Ha nem kényelmes, nem tapad eléggé, nem jó benne a futás vagy nem hatékony benne az irányváltás, akkor jobb, ha tudjuk, hogy ideje egy újat beszerezni és inkább a minőségi kategóriában nézelődni. Mi tartozik ide? Például a Nike és az Adidas termékei, amelyekben garantáltan nem fogunk csalódni.

Ha teremfociról van szó, akkor olyan cipőt kell keresni, ami megfelel a körülményeknek. Ha megnézünk egy teremcipőt és összehasonlítjuk egy műfüves lábbelivel, akkor láthatjuk, hogy előbbinek sokkal laposabb a talpa, teljesen más a mintázata. Ez azért fontos, hogy a megfelelő tapadást tudja nyújtani a sima felületeken is. Természetesen ez csak egy szempont, de talán az egyik legfontosabb, ha új cipőt választunk a teremfocihoz.

Ezenkívül még figyelni kell az anyagra, a súlyra, a kényelemre és a biztonságra is. Onnan lehet tudni, hogy jól választottunk, ha mindegyik szempontnak megfelel az adott teremcipő. Nem szabad elkapkodni a vásárlást vagy éppen a legolcsóbb megoldást keresni, mivel az szinte biztosan kényelmetlen lesz, és nem fog elegendő védelmet nyújtani a lábunk számára.

A cipő felel a teljesítményünkért

Egy bizonyos szint után egyre nagyobb a jelentősége a lábbelinek. Nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen gyorsan tudunk futni, az irányváltási készségeinket is meghatározza, arról nem is beszélve, hogy mennyire védi a lábunkat. Ha egy cipő nem elég megbízható, akkor kevésbé fogunk belemenni a nagyobb párharcokba, így a teljesítményünkre is negatív hatással lesz.

A biztonság mellett a kényelemről sem szabad megfeledkezni. A teremfoci is elhúzódhat akár 2–3 óráig is, ezért sem mindegy, hogy mi van a lábunkon. Ha már 20 perc után szorít, kényelmetlen, akkor ideje váltani és egy másfajta kialakítást keresni.

Kispályán is lehetünk nagypályások

Ha teremcipőnek a legnagyobb gyártók (Nike, Adidas) kínálatából választunk, akkor garantáltan nem fogunk mellélőni. Azonnal érezni fogjuk a különbséget, könnyedebb lesz a mozgás, pontosabbak lesznek passzok és lövések, bátrabban megyünk bele a párharcokba is. Egy minőségi teremcipővel uralhatjuk a pályát, ami ráadásul sokkal tovább bírja, mint egy átlagos lábbeli. Megoldás hosszú távra, ami már bárki számára elérhető. Számtalan kialakítás, megjelenés és anyag közül tudunk válogatni, a kérdés csak az, hogy mikor szeretnénk váltani?