Szórakoztató elfoglaltságok a reptéri várakozás során (X)

Utazgatni szinte mindenki szeret, azonban egy-egy reptéri várakozás igen unalmassá tud válni, annak ellenére, hogy ha várni kell, akkor az azt jelenti, hogy az ellenőrzéseken probléma nélkül átjutottál. Számos módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogy tudod elütni ezt a némi szabadidőt. Ha például szeretsz játszani vagy olvasni, mindkettőt megteheted akár a telefonodon, de ha szerencsejátékozni szeretnél, akkor erre is van lehetőséged. A legtöbb online kaszinónak van működő mobil verziója, a Nomini kaszinó bónusz ajánlatai között való böngészés például szintén kiváló időtöltés lehet, amíg vársz a reptéren. De miket csinálhatsz még, ha várnod kell az utazásaid során és éppen unatkozol? Cikkünk segítségül szolgálhat, és számos ötletet nyerhetsz belőle!

Utazások repülővel

Szerencsére napjainkban már a legtöbb embernek legalább egyszer egy évben van lehetősége utazni. Érdekes statisztika, hogy a modern világunkban több, mint 90 000 repülő járat indul naponta, amelyen több millió utas utazik szerte a világban. Ebből az American Airlines indít a legtöbbet 6800 járattal, összesen több, mint 50 országba.

Ezek az érdekes adatok azt jelzik, hogy az emberek mindennapjai óriási mértékben felgyorsultak, a modern eszközöknek köszönhetően pedig sokkal biztonságosabbak az utazások. Ez nem mindig volt így, hiszen a gyors és megbízható utazási lehetőségek csak a fejlettebb kornak adatott meg. Míg régen az emberek csak nagyon kevés távolságot tudtak megtenni, addig ezzel ellentétben ma már kontinenseket szelhetünk át, mindössze pár óra alatt.

Miket csinálhatsz, ha várnod kell a felszállásra?

Természetesen a legideálisabb az, ha valakivel együtt utazunk, viszont az esetek többségében a repülővel való utazás fárasztó és unalmas lehet. A várakozást többféleképpen is elüthetjük, például játékokkal, olvasással vagy kávézással. Mutatjuk, hogy miket tudsz még csinálni a reptéren.

  • Tervezés
  • Olvasás
  • Vásárlás
  • Étkezés
  • Kávézás
  • Közösségi média
  • Játékok
  • Film vagy sorozat nézés
  • Írás
  • Munka
  • Zenehallgatás

Tervezd meg a fontos eseményeket

Tapasztalt utazók azt ajánlják, hogy az utazásokat mindenképp érdemes előre megtervezni. Éppen ezért, ha van némi extra időd, azt kihasználhatod arra, hogy előre összeírod a legfontosabb eseményeket vagy helyeket, ahová majd el szeretnél látogatni.

Vásárolj

Köztudott, hogy a repterek tele vannak minőségi boltokkal. Az idődet elütheted azzal, ha körülnézel ezekben az üzletekben, vagy akár szuveníreket is vásárolhatsz a rokonaidnak, barátaidnak. A reptéri boltok általában kicsit drágábbak, azonban a vámmentes üzletekben rengeteg terméket olcsóbban lehet megszerezni.

Kávézz, vagy egyél valamit

A reptereken általában rengeteg fajta étterem, étkezde, kávézó és pékség van. Ha van egy kis időd, akkor megihatsz egy kávét, vagy akár meg is ebédelhetsz/vacsorázhatsz, hiszen ezzel telik az idő, illetve éhes sem leszel a repülőúton.

Böngészd át a közösségi médiát

A közösségi médián való böngészés kiváló időtöltés, amit nem csak a repülőtéren, hanem akár orvosi rendelőben vagy más helyeken való várakozás során is lehet csinálni. A social média szórakoztató tud lenni, és az idő is gyorsabban telik ezáltal. Emellett híreket, könyvet, újságot vagy magazinokat is olvashatsz a várakozás közben.

Nézz filmet vagy sorozatot

Ma már szerencsére rengeteg streamer szolgáltatás van, amit akár alkalmazásként is le tudunk tölteni a mobil telefonunkra vagy tabletre. A film vagy sorozatnézéssel kiválóan el lehet ütni az időd, ha várni kell a reptéren. Akár étkezés vagy kávézás közben is meg tudod nézni a kedvenc műsoraidat. Arra viszont figyelj, hogy legyen nálad egy zajszűrős fej- vagy fülhallgató, hiszen azzal még nagyobb élmény a sorozatozás vagy filmnézés.

Hallgass zenét, és játssz közben valamit

Modern világunkban bármilyen játékot le lehet tölteni a telefonunkra, vagy más hordozható eszközünkre. Az izgalmas, látványos játékokkal való elfoglaltság közben zenét is lehet hallgatni, ami fokozza a hangulatot, illetve a háttérzajokat is kiszűrheted ezáltal.

Írj utazási blogot, vagy dolgozz

Amennyiben online dolgozol, akkor hasznosan is elütheted a várakozási időt, például dolgozhatsz, e-maileket írhatsz, de akár elkezdhetsz vezetni egy utazási blogot is. A reptereken általában kialakítanak egy külön helységet azoknak, akik csendes helyre szeretnének elvonulni, ilyen például a klub társalgó, vagy a lounge helyiségek.