Bababiztos otthonok néhány lépésben (X)

Egy kisgyermek érkezése a családba kifejezetten örömteli esemény, de rengeteg előkészületet is igényel. Az új kis lakónak be kell szerezni minden használati tárgyat, eszközt, bútort, ruhát, kiegészítőt, amire szüksége lehet, mert igen nagy a valószínűsége, hogy a szülőknek nincsenek otthon ilyesmik.

Ha már mindent sikerült beszerezni, akkor nem árt azon sem elgondolkodni, hogyan lehet a teljes otthont biztonságossá tenni a csöppség számára, hiszen nem marad örökké a kiságyban, és onnantól kezdve - kis túlzással élve - az egész világ egy nagy veszélyforrássá válik számára.

Felhasznált anyagok

A berendezési tárgyak, ruhák, bútorok esetében a pici érkezése előtt nagyon kevesen fordítanak figyelmet arra, hogy vajon a hozzájuk felhasznált anyagok a szájba véve mennyire mérgezőek vagy veszélyesek. Egy baba esetében azonban már kétszer is meg kell gondolni, hogy ha egy plüssnek vagy kardigánnak például könnyen letéphető gombjai vannak, megvegyük-e.

Óvd különböző módokon a családodat! Az online biztosítások segítségével felkészülhettek a nem várt eseményekre, enyhíthetitek a problémákat, ha az egyik szülővel történik valami, és még megtakarítást is halmozhattok a gyermek életkezdéséhez!

A legkisebbek hajlamosak válogatás nélkül mindent a szájukba venni, és néha nem is gondolnánk, hogy az aprócska kezekben mekkora erő rejlik, főleg akkor, amikor valamit meg szeretnének kaparintani, hogy megkóstolják. Ebből kifolyólag érdemes a tárgyakat kizárólag olyan helyről beszerezni, amik dedikáltan bababarát alapanyagokkal és festőanyagokkal dolgoznak.

Az első lépések

Onnantól, hogy elkezdenek önállóan helyet változtatni a babák, már sokkal több odafigyelésre van szükség, de az igazi kihívások onnantól kezdődnek, hogy felállnak, és elkezdenek járni. Hirtelen azt veszed majd észre, hogy az összes sarok, él neki fejmagasságban van, ráadásul felegyenesedve sokkal több mindent el is ér, mint eddig.

Ebből kifolyólag tanácsos beszerezni jó pár sarokvédőt a bútorokra, a fali kiállásokba biztonsági konnektorvédőt, a hűtőre, konyhai szekrényekre, valamint a wc-re pedig gyerekzárat. Ezekkel az eszközökkel a nagyobb problémák egy része kiküszöbölhető, de az éberség sosem lankadhat, hiszen a gyerekek hatalmas kreativitással vannak megáldva, ha a világ felfedezéséről van szó.

Kiegészítők

Amikor felnőttként otthonossá próbáljuk tenni a környezetünket, rengeteg apróságot beszerzünk, ami egy nekünk tetsző összképet ad a lakásunk belső tereinek. Aztán mikor egy gyermek is bekerül a házba, azt kell látnunk, hogy talán a legjobb egy csupasz környezet lenne. Az illatgyertyákból és füstölőkből leverhető tárgyak lesznek, a terítő csupán eszköz arra, hogy mindent egyben le lehessen húzni az asztalról, az apró dísztárgyak, kavicsok pedig potenciális fulladást okozók. Ezeket tehát vagy magasabbra kell helyezni, vagy egy időre elköszönni tőlük.