Nagy drogfogás volt a megyében, szüreteltek a szegedi rendőrök is

Elfogtak a rendőrök két makói és egy csanádpalotai férfit, akik kábítószert és új pszichoaktív anyagot árusítottak, közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint tavaly március óta a három férfi Makón és környékén kábítószert és új pszichoaktív anyagot árusított, és házhoz is szállított. A rendőrök a nyomozás során azonosítottak egy csanádpalotai és két makói férfit, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A nyomozók látókörébe került egy 27 és egy 28 éves férfi, valamint egy 28 éves nő is, akik rendszeresen vásároltak tudatmódosító szereket a gyanúsítottaktól. A terjesztők ellen kábítószer-kereskedelem bűntette, a fogyasztók ellen pedig kábítószer birtoklása vétsége miatt indult eljárás.

Emellett a szegedi rendőrök is őrizetbe vettek egy férfit, aki kendert termesztett és fogyasztott, nála március 6-án tartottak házkutatást. A 27 éves férfi tanyáján végül 22 tő élő kendernövényt, leszüretelt növényi részeket, továbbá termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Kábítószer-gyorsteszttel állapították meg, hogy fogyasztotta is a kendert, a teszt pozitív értéket mutatott.

A helybéli lakost előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.