Jövőre már nem járnak a Volánbuszok Hódmezővásárhelyen

Újévtől már nem a Volánbusz lesz a helyi autóbuszjáratok üzemeltetője Hódmezővásárhelyen, mivel lejár az a szerződés, amelyet a közszolgáltató vállalat jogelődje, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. és a csongrád-csanádi város önkormányzata kötött még 2018-ban.

A közlekedési vállalat pályázat útján nyerte el a helyi szolgáltatást a 2019 elejétől 2023 végéig tartó időszakra. Most közleményben köszönik a hódmezővásárhelyi lakosoknak, hogy több évtizeden keresztül a Volánbusz járatain utaztak.

Mint írják, a Volánbusz annak ellenére is folyamatosan járatta a buszokat a városban, hogy a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat 2021. március 1-jétől – a buszos cég szerint szabálytalanul – egy másik szolgáltatót, a Joványbuszt is megbízta a buszok járatásával, az állami társaság költségeit pedig nem fizették meg.

A Volánbusz jogi úton igyekezett és igyekszik érvényesíteni igazát, ám a peres eljárások és az azokban érvényesített, 300 millió forintot meghaladó önkormányzati tartozás ellenére a szerződéses időszak utolsó napjáig változatlanul közlekedtette, illetve közlekedteti hódmezővásárhelyi járatait” – zárta közleményét a társaság.