Maros-parti kegyeleti helyet építenek Makón, miután egyre többen kérik hamvaik folyóba szórását

A helyi képviselő-testület szerdai ülésén egyhangú döntéssel, Czirbus Gábor önkormányzati képviselő javaslatát követve, elfogadta egy új kegyeleti hely létrehozását célzó indítványt. Ez az új hely a Maros-híd lábánál, a focipálya felé vezető út mentén kerül kialakításra, és a tervek szerint 2024-es húsvétig elkészülhet – írja a Makói Csípős.

A döntés hátterében az áll, hogy az elmúlt években egyre többen választották szeretteik hamvainak a Marosba szórását, emlékezésük helyszínéül pedig a kemping területén lévő kis kápolnát. Az emlékezés jelenlegi formájában úgy néz ki, hogy a hozzátartozók a híd lábánál, a MAK-pályához vezető út mellett helyeznek el emléktáblákat, mécseseket és virágokat.

Czirbus indítványában arról írt, hogy az önkormányzatnak kötelessége segítséget nyújtani egy rendezett és méltó kegyeleti hely kialakításához. A projekt finanszírozását a 2024-es költségvetésből tervezik biztosítani, a tervek és a költségvetés pedig január végéig elkészülhetnek. A munkálatok a költségvetés elfogadását követően kezdődhetnek meg.

A képviselő-testület tagjai az ötletet teljes egyetértéssel fogadták el, egyedül Csermák Szilvia képviselő tartózkodott.