Ezerkétszáz karton adózatlan cigit találtak a NAV-osok két vásárhelyinél

Több mint 28 ezer doboz cigarettát és 415 kilogramm vágott dohányt találtak pénzügyőrök két Csongrád-Csanád vármegyei lakosnál, akik elfogásuk pillanatában is illegális dohányárut szállítottak, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Dávid Nikolett, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerint a pénzügyőrnyomozók két hódmezővásárhelyi férfit értek tetten, akiknek autójában összesen 1200 karton adózatlan cigaretta volt. A felderítés során kiderült, hogy az illegális dohánytermékek tárolására raktárakat és garázsokat is béreltek az elkövetők.

A kutatások eredményeként 28 320 doboz zárjegy nélküli, adózatlan cigarettát és 415 kilogramm vágott dohányt találtak. A dohánytermékek eredetét és származását az elfogott vásárhelyiek nem tudták igazolni, így bűncselekményükkel mintegy 60 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Az illegális árut a NAV lefoglalta, a két férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás bűntette miatt. Egyikük többszörösen büntetett előéletű, őt őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig elrendelte letartóztatását.