A Makón épülő csomagolóüzem szállít majd a Coca Colának

Lázár János, a makó-vásárhelyi térség országgyűlési képviselője információs kiadványában tájékoztatta a makóiakat a korábban is belengetett kínai élelmiszer-ipari óriáscég új csomagolóipari üzeméről – írja a Promenád24. A projekt a helyi ipari parkban valósul meg, és a tervek szerint 2024-ben már elindíthatja a termelést. Ennek köszönhetően több száz új munkahely jöhet létre az éppen leépítő Continental közvetlen szomszédságában, és így jelentős gazdasági fellendülés jöhet a régió számára.

Lázár hangsúlyozta Makó előrelépését a munkahelyteremtés terén a 2023-as nehéz évben. A városban folytatódott a fürdőberuházás, amelynek 11 milliárd forintos bővítése jövő tavasszal fejeződik be. Az újjászületett Hagymatikum Gyógyfürdő és a környező vállalkozások sok makói család számára nyújtanak majd megélhetést.

A gyár, amely a Coca-Cola egyik beszállítója lesz, tovább erősíti Makó gazdasági helyzetét Lázár szerint. „Megtiszteltetés számomra, hogy a beruházásért folytatott régiós vetélkedés során én képviselhettem az itt élők érdekeit. Az önkormányzattal és a makói emberekkel szövetségben elértük, hogy a kormány 6 milliárd forinttal támogatta az ipari park közműfejlesztését! Makó a legnehezebb időkben is fejlődik, gyarapszik: biztos jövőt kínál az itt élőknek” – fogalmazott Lázár János.