Megint megbírságolták az Origót, amiért nem mondtak igazat Márki-Zay Péter feleségéről

Másodfokon is kimondta a bíróság azt, hogy az Origo nem mondott igazat Márki-Zayné Vincze Felíciáról, számolt be erről a Hódpress. A vásárhelyi portál arról ír, hogy nem ez az első megnyert pere a korábbi miniszterelnök-jelölt feleségének, amiatt, hogy jórészt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó lapok egy csecsemő haláláért akarták felelőssé tenni őt, amivel tönkretették szülésznői praxisát.

A valótlan állítások miatt a bíróság most ismét egy jelentős összegű sérelemdíj kifizetésére kötelezte az Origót kiadó Mediaworks Hungary Zrt-t. A bíróság kimondta, hogy a portál cikkének tartalma szándékos rágalmazás, annak valótlanságát korábbi bírósági ítélet is megállapította, s e valótlanság közlésétől a bíróság egyszer már eltiltotta őket. Az ismétlődés miatt az átlagosnál kétszer nagyobb büntetést róttak ki az Origóra.

A bíróság ismét megállapította azt is, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia a szakmai szabályoknak megfelelően, szabályos dokumentáció mellett, érvényes működési engedély birtokában végezte szülészeti tevékenységét.