Kiderült, miért járnak fel rendszeresen Budapestre a tram-trainek

Július végén váratlanul felbukkant egy tram-train Kistelek vasútállomáson, ekkor szemtanúként lőttem is pár képet róla. Az egészen szokatlan jelenségről a MÁV azt írta, hogy még július 24-én hétfőn este gázolt el egy őzet a jármű, mely emiatt fertőtlenítő mosáson járt Budapesten, a MÁV Istvántelki főműhelyében, s onnan tartott épp visszafelé.

Nem ez volt azonban az utolsó ilyen járat, pár napra rá Kuhár Bence ismert vasúti vlogger is közzétett egy vasútvillamosról egy fotót, mely épp Kiskunfélegyháza állomáson vesztegelt, várva a szabad jelzést. Kérdésünkre a MÁV megerősítette, hogy ez a jármű szintén mosáson járt Budapesten, hiszen bár a tavaly elkészült szegedi remízben van járműmosó, állatgázolások utáni fertőtlenítő alvázmosásra nem alkalmas.

Fotó: Kuhár Bence / Facebook

A legközelebbi erre alkalmas mosó jelenleg Budapesten, Istvántelken található. Rákérdeztünk a vasúttársaságnál arra is, hogy mennyibe kerülnek a vasútvillamosok budapesti kitérői, ám ezt nem árulták el. Azt viszont megtudtuk, hogy a Szegeden felépülő járműtelep tervezésekor számoltak a kegyeleti, illetve fertőtlenítő mosó kialakításával. Ezt várhatóan a jövő év első felében építik ki, ezután már nem lesz szükség a budapesti utakra.