Félreállították a rendőrök az embercsempészt, aki az intézkedés elején inkább belehajtott az árokba és elfutott, hogy aztán fél órával később, egy másik autóban megint félreállítsák

Szombaton reggel közölte elmúlt napi összesítőjét a rendőrség, amiben azt írják, hogy még csütörtökön késő este, éjfél előtt kicsivel Balotaszállásnál, az 5413-as számú úton a járőrök saját észlelés alapján intézkedés alá vontak egy magyar rendszámú autót, de „a jármű vezetője az intézkedés megkezdése előtt az út melletti jobb oldali árokba hajtott”.

A közleményt kibogozva valahogy úgy nézhetett ki a történet, hogy a rendőrök félreállították a kocsit, de valahol a napszaknak megfelelő üdvözlés magasságában a sofőr inkább jobbról megpróbálhatta kikerülni az intézkedést, csak belecsúszott az árokba – vagy szándékosan hajott bele, ki tudja. A lényeg, hogy sikerült olajra lépnie.

A kocsiból közben előkerült négy, magát töröknek valló állampolgár, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr felkutatása sem tartott sokáig, fél órával később egy másik, szintén magyar rendszámú autóban találták meg a georgiai állampolgárságú vezetőt és társát, az árokba csúszott autótól négy kilométerre.