Átépítés miatt két hónapra lezárják a röszkei vasúti átjárót, a buszok is terelt útvonalon járnak majd

A szabadkai vasútvonal magyar szakaszának pályafelújítási munkálatai bár látszólag már befejeződtek, még van bőven teendő. A biztosítóberendezési, távközlési, erősáramú fejlesztések vannak jelenleg fókuszban, a felsővezeték kihúzása szintén a közeljövő feladata, továbbá a röszkei vasútállomás felújítása is még javában zajlik.

A projekt keretében a szakaszon lévő 13 vasúti átjáró fény- vagy fény- és félsorompós biztosításának kiépítését tervezik. Ennek része az is, hogy február 13-tól, vagyis hétfőtől kezdődően átépítik Röszkén a József Attila úti vasúti átjárót. A munkálatok tervezetten április 5-ig tartanak majd, de az átjárót teljes szélességében lezárják ez idő alatt. Addig kerülni kell Szeged felől a röszkei Fő utca (4301 j. út)–Röszke Dugonyi út (4301 j. út)–5-ös főút útvonalon.

Röszkén az átjáró lezárása miatt a menetrend szerinti autóbuszjáratok terelt útvonalon közlekednek, erről a Volánbusz tájékoztat bővebben. Ezért aztán a járatok egyes megállóhelyeket a korábbiaktól eltérő sorrendben érintenek és a menetrendjük is változik.

A személyszállító vonatok előzetesen tervezett napi száma hat pár nemzetközi InterCity-vonat és hat pár belföldi személyvonat Röszke és Szeged között. Egyes szakmai előrejelzések szerint akár már idén októberben ismét utazhatunk személyszállító vonattal ezen a vonalon, ekkorra készülhet el a vasútvonal felújítása, villamosítása teljeskörűen.