Bespájzolnak üzemanyagból Mórahalmon, hogy ha akadozna az ellátás, akkor is mehessenek a hókotrók

A mórahalmi járás központjában is készülnek a télre, az önkormányzat honlapján leadott hír szerint impozáns látvány, ahogy a Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. erőgépei, traktorai felsorakoznak a cég telephelyén.

„Tizenhat különféle típusú vontató gépjármű áll rendelkezésünkre, nagy része hóekével, hótúróval felszerelve. De van sószóró járművünk, illetve olyanok is, amelyek a sétányokat képesek takarítani. Két külsős traktoros segítőnkkel együtt tizennyolc a bevethető gépek száma” – mondta Csányi László alpolgármester.

Nemcsak a téltől tartanak azonban, hanem arra az eshetőségre is felkészülnek, ha továbbra is akadozna az ország üzemanyagellátása, ezért előre terveznek kellő mennyiségű üzemanyagot beszerezni és eltárolni.

Csányi arról is beszélt, hogy „a város igyekszik minden eshetőségre felkészülni. Szerencsére a település méretéhez képest ez egy nagy létszámú flotta. A menetrend az, hogy ha beáll a kemény tél, az első gépész, aki megérkezik reggel, automatikusan beindít négy-öt járművet, hogy a hagyományosan hajnali négy órakor induló hóeltakarítás zavartalan legyen.”