Márki-Zay Péter: Lázár János rokona 30 százalékkal magasabb áron nyert pályázatokat

Márki-Zay Péter is reagált a vásárhelyi Fidesz vádjaira, miszerint elfogadhatatlannak tartják, hogy a polgármester saját tanácsadója cégével újíttatná fel a hódmezővásárhelyi városháza homlokzatát. Ezért azt kérték Márki-Zaytól, álljon el a szerződéstől, az erre szánt összeget pedig munkahelyek megőrzésére, a városi szolgáltatások biztosítására fordítsák.

Mint válaszában az egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt írja, nyílt versenyben nyert Kendi Imre cége a százmillió forinttal olcsóbb ajánlatával a városháza tornyára kiírt pályázaton. „A korábbi városvezetés által folytatott gyakorlattal szemben a mostani nyílt versenyben bárki pályázhat, Cseri Tamás és Lázár János is, ahogy a rokonaik és barátaik is. Az utóbbiak szoktak is pályázni és nyernek is, igaz, hogy alacsonyabb áron, mint korábban” – mondta Márki-Zay Péter a Hódpressnek.

Vásárhely polgármestere hozzátette: amikor Lázár János döntötte el a városban, hogy ki nyer, akkor az ő rokona 30 százalékkal magasabb áron tudott nyerni, mint ma, de más szolgáltatásban, bővítésben hatszor-hétszer annyiért is is tudott nyerni, mint most. Most verseny van, óhatatlan, hogy mindig a legalacsonyabb ár, a legjobb ajánlat nyer.

„Kendi Imre nagyon sokat spórol a városnak, az ő ajánlata a városháza tornyának felújítására százmillió forinttal volt olcsóbb, mint a második legjobb ajánlat. De ha Cseri Tamás tudott volna ennél alacsonyabbat ajánlani, akkor neki is lett volna lehetősége azt beadni. Nagyon hálásak vagyunk hogy Kendi Imre ki tudta segíteni a várost egy-egy nagyon jó ajánlattal, máskor is nyert már nálunk és mindig a legjobb ajánlattal” – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy ez nem egy szépészeti beavatkozás lesz, hanem a torony életveszélyes állapotának elhárításáról van szó.