Molnár Róbert: Azt beszéltük az egyik polgármesterrel, hogy nem fogjuk fizetni a számláinkat

Teljes káosz van a kormányzatban az energiapolitikát illetően, és ennek a káosznak nem csak a háztartások és a megyei jogú városok az az elszenvedői, a kis önkormányzatok is – mondta Molnár Róbert a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában.

Egy gázszámlát is mutatott az adásban, melyen 188 ezer forint áll. Mint mondta, ez az augusztusi időszakról szól, amikor nem fűtöttek a szociális- és az egészségügyi intézményükben sem, de egyelőre még vizsgálják, hogyan jött össze a majdnem 27-szeres különbség a tavalyi 6800 forintos csekkhez képest.

A polgármester azt jósolta, novemberben becsődölnek az önkormányzatok: „Ha ezeket a számlákat fizetjük, amik most ránk zúdulnak, (...) akkor novemberben le lehet húzni a rolót az önkormányzatokra.

Azt beszéltük most az egyik polgármesterrel, hogy nem fogjuk fizetni a számláinkat”.

– jegyezte meg Kübekháza polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy nem azért tagadják meg a fizetést, mert nem jogkövetők, hanem azért, mert nem lesz rá pénzük.

„Ha választanunk kell, akkor nekünk a béreket kell kifizetni a munkatársainknak, és segélyeket kell adni a rászorulóknak. És ha választanom kell, akkor bizony-bizony nem a villany- és gázszámlát fogom választani, hanem az emberek” – tette hozzá. Molnár Róbert a Titanic utasaihoz hasonlította a magyarokat, akik közül egyesek még élvezik az utazást, mások már érzik a hideg szellőket, a hajó hamarosan egy jéghegynek ütközik.

A teljes adás ide kattintva megnézhető.