Megszűnik és egybeolvad a Makó Híradó oldala a vásárhelyi Promenad24 hírportállal

A jövőben nem önálló hírportálként, de rengeteg új tartalommal várjuk az olvasóinkat. És persze, minden jó sztorira továbbra is nyitottak vagyunk kezdődik a Makó Híradó írása, melyben azt magyarázzák, hogy miért és mi történik.

Mint ismeretes, a kormány komoly karcsúsításba kezdett a választások után, a propagandasajtó egy részét elkezdték leépíteni, aztán ez a folyamat egyre kiterjedtebb lett. Először országosan talán a Pesti TV megszűnése lett felkapott hír, aztán megyei szinten a Délmagyarországnál, majd a Promenad24-nél (amely egyébként korábban a Vásárhely24 és a Promenád egyesülésével jött létre) is történtek leépítések.

A kormányközeli sajtó többi részét sem kerülhette el a végzete”, így történt ez a Makó Híradó esetében is: a Csanád Média Kft. június 30-án befejezi a Makó Híradó önálló hírportálként történő üzemeltetését, a makói hírek a jövőben a Promenad24 oldalán jelennek meg. Mint a Költözünk című írásukban állítják magukról: „A Makó Híradó nem önkormányzati fenntartású sajtóorgánum, működésünket a médiapartneri együttműködéseinkből, hirdetői tevékenységünkből teremtjük meg. A piacról élünk. A romló gazdasági környezet, csakúgy, mint számos más vállalkozásnak, nekünk is meghatározza a működésünket.”

Ez az indoklás kísértetiesen hasonlít a Promenad24-nél hallottakra, amikor azt magyarázták, miért kellett leépíteni. Hozzátették, hogy az új oldalon rengeteg más tartalom is várja az olvasókat, „tehát a költözéssel összességében még nagyobb ablakot nyitunk a térség eseményeire”. Megjegyzik, hogy szeretik Makót és a térségben élő embereket, valamint a szakmájukat is.

Valójában a Makó Híradót kiadó Csanád Média Kft. egy és ugyanaz a cég, mint a Promenad24 esetében, nem volt véletlen, hogy a hírek egy része is erősen egyezett. A nyilvánsoan elérhető cégadatok szerint a lapot kiadó Csanád Média Kft.-nek 2021-es év végi jelentés szerint közel 183 millió forintos bevétele és 15 alkalmazottja volt.