Hvg: Elküldték a szerkesztőség felét a Délmagyarországtól, már két megyében vannak túl a leépítésen

A Délmagyarországtól már a szerkesztőség közel felét elküldték, két megyei lapnál feltehetőleg túl vannak a karcsúsításon – tudta meg a hvg.hu.

Újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Csongrád-Csanád megyei laptól állítja a hírportál. A szerkesztőség így feleakkora stábbal fogja mostantól kiállítani a napilap és az online felület tartalmait, bár ahogy azt nemrég láthattuk, ezek egy részét már évek óta központilag állítják elő egyencikkek formájában.

A hvg.hu információi szerint már két megyében vannak túl a leépítésen, a Délmagyarországhoz hasonlóan ezekben a szerkesztőségekben is jelentősen csökkentették a létszámot.

A hvg.hu megjegyzi azt is, hogy az 1910-ben alapított Délmagyarországot amely a rendszerváltás után többnyire külföldi cégek tulajdonában volt 2017 októberében vásárolta meg Andy Vajna, majd egy évvel később a Közép-Európai Sajtó és Média alapítványnak (KESMA) ajándékozta azt.

A lap öt év alatt olvasóinak majd a felét elveszítette, 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám. A kormány látványosan visszafogta magát médiafronton a választási győzelem után, ugyanis május közepén derült ki az is, hogy a kormányközeli Pesti TV is megszűnik.