„Sbfgjgkhgfdesss” címmel futott végig egy hír a KESMA lapjain, köztük a Délmagyarországon is

Sbfgjgkhgfdesss címmel közölt „hírt” kedden a kormánypárti médiaholdinghoz tartozó Bama.hu, majd az információt villámtempóban és bárminemű ellenőrzés nélkül vették át a KESMA / Mediaworks lapjai, köztük a Délmagyarország is írja a Média1. A tartalom már közel két napja elérhető a hírportál szerint, bár mostanra törölték őket.

A cikket a mecsekalja.tumblr.com vette észre. A poszthoz tartozó kommentár szerint a kesmások megalkották a tökéletes kontentot, a lényeg meg benne van. (...) Mondjuk kevesebb hülyeség van benne mint egy Hoppál-interjúban” – tette hozzá a bejegyzés készítője.

A Média1 azt írja, hogy a tartalom először a bama.hu-n jelent meg, majd a furcsa címmel ellátott „hírt” a Google szerint pillanatokon belül átvette az Sonline, a Duol, a Szoljon, a Veol, a Heol, a Vaol, a Délmagyar, a Boon.hu, vagyis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks Hungary szinte összes megyei lapja.

A „hírt” egyébként az Egyperces című rovatba tették ki. További érdekesség, hogy a május 10-én megjelent írás egyébként még most, május 12-én a reggeli órákban is elérhető volt a bama.hu-n, és az említett megyei lapok oldalain, cikkünk megírásának pillanatában azóta már törölték. Viszont az internet nem felejt, íme egy képernyőmentés:

Forrás: Google