Szegedi fiatalok nyitnak szórakozóhelyet az egykori Úri kaszinó épületében Hódmezővásárhelyen

A valamikori Úri kaszinó, későbbi Ifjúsági Ház 120 éves épülete ezúttal belülről újul meg a Zrínyi utca 1. szám alatt közölte Facebook-oldalán Márki-Zay Péter. Mint kiderült, egy szegedi csapat szeretne zenés-táncos szórakozóhelyet, később billiárdtermet, kávézót nyitni a patinás épületben.

A Hódpress számolt be bővebben a projektről, amelyről egyébként épp forgattak, amikor teljesen véletlenül megjelent a helyszínen Márki-Zay Péter, aki végül megnézte az építkezést, majd posztolt erről közösségi oldalán. Az egykori Úri kaszinó 120 éves épülete Zenés-táncos szórakozóhelyként éled újjá szegedi fiatal vállalkozóknak köszönhetően. Később billiárdtermet, kávézót is szeretnének nyitni a patinás helyen. Domonkos Martin üzletvezető úgy nyilatkozott a Vásárhelyi Médiacentrumnak, hogy régóta tetszett nekik ez a hely, és örültek, amikor látták, hogy kiadóvá vált.

Az épületet egyébként az ingatlan.com szerint 345 millió forintért kínálják eladásra, amely több mint 663 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent. Hódmezővásárhelyen mindez az ingatlanos oldal adatai nyomán, a 300 m2 feletti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára 239 ezer forint átlagosan, míg mindez a megyében 285 ezer forintra adódott, tehát jóval átlag feletti ár.

Forrás: Google

Jelenleg még zajlanak az átalakítások, ezzel kapcsolatban is elégedettek, mivel az ő elképzeléseik szerint folyhatnak. Az ötletről elmondta, körbenéztek, végeztek egy kisebb piackutatást, és arra jutottak, hogy sikeresen lehet működtetni a helyet, a Vásárhelyen lévő más szórakozóhelyek sem zavarnak vizet.

A fiatalok számára külön öröm, hogy a belvárosban vannak, és a vasútvillamos is itt megy el a közelben.

A tervek szerint május 21-én nyitnak egy bulival, az elsősorban a fiatalokat megszólítva: a Bruno x Spacc formáció lép majd fel, de nyáron egy Groovehouse bulit is terveznek, hogy az idősebbeknek is kedvezzenek. Egyelőre a diszkó részre koncentrálnak, egy későbbi fázisban fogják megnyitni a kávézót és a billiárdtermet.

Miután megnyitnak, reményeik szerint nem csupán a vásárhelyi fiatalok fognak ezután itt mulatni esténként, de Szegedről is járnak majd ide. Mint azt a Hódpressnek Domonkos Martin elárulta, oda fognak figyelni, hogy a zaj ne zavarja a szomszédokat, és szemét se legyen az utcákon; oda fognak figyelni, hogy a belváros a jelenlegi szépségében maradjon meg.