Az MSZP Csongrád-Csanád megyei szervezete megdöbbent a Vásárhelyen történteken, kiállnak Kis Andrea mellett

Beszámoltunk még csütörtökön arról, hogy Márki-Zay Péter polgármester javaslatot tett a város MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége. A polgármester a napirendi pontok tárgyalását követően azonban bejelentette, elvonja az alpolgármester feladatköreit. Pénteken aztán rendkívüli közgyűlésen folytatódott az ügy.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Pénteki rendkívüli közgyűléssel folytatódott a tisztogatás a vásárhelyi városházán

A társadalmi alpolgármester többletfeladatokat kapott Kis Andrea felmentése miatt – többek között ez derült ki a péntek reggeli rendkívüli közgyűlésen, amiről mind az önkormányzat-közeli Hódpress, mind a kormányközeli Promenad24 beszámolt. A közgyűlésen a polgármester javaslatára a jegyzői irodától az informatikai részleget a polgármesteri kabinet, és Márki-Zay Péter alá rendelték.

A vásárhelyi kormányközeli lap, a Promenad24 kereste meg ennek apropóján a Magyar Szocialista Párt Csongrád-Csanád Megyei Szövetségét. „A Magyar Szocialista Párt Csongrád-Csanád Megyei Szövetsége megdöbbenéssel fogadta a hódmezővásárhelyi eseményeket, azt barátságtalan lépésnek tekinti Márki-Zay Péter részéről, és természetesen kiáll Kis Andrea alpolgármester mellett” – reagálták a lap megkeresésére.

Hozzátették: Kis Andrea az esküjéhez híven a továbbiakban is Hódmezővásárhely lakosságát fogja szolgálni. Ahogy Ő is fogalmazott: a vásárhelyiek választották meg, ezért a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog – írta az MSZP Csongrád-Csanád megyei szervezete.