A Hungerit üzeme a múlt heti tűz után újrakezdte a termelést, emberi mulasztás nem történt a cég szerint

A múlt heti tűzesetet követően ismét termelnek a Hungerit vágóhídján – közölte a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. kedden az MTI-vel.

Felidézték, hogy a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi központi telephelyén április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén. A tűz az üzemrész központi elektromos vezérlőhelyiségéből indult ki. A tüzet a kiérkező hivatásos tűzoltók és a vállalat saját tűzoltói néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.

A közlemény szerint az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.

Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója közölte: a tűzeset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdték a helyreállítást és a takarítást. Hozzátette: mivel munkatársaik biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát az üzemrészben.

A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, több mint 1600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a Valdor termékek. A vállalat több mint 30 éve van jelen a panírozott termékek piacán, termékeit több mint 10 országba, többek között az Egyesült Királyságba is exportálja.