A Hungerit üzeme éghetett Szentesen, a lángokat hétfő éjfél körül fékezték meg

Mint azt még hétfő este írtuk, tűz ütött ki egy szentesi üzem területén, a Nagyvölgy soron a katasztrófavédelem beszámolója alapján. A tűzesethez elsőként a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartottak a szegedi, a kunszentmártoni és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Mint kiderült, egy élelmiszeripari gyár területén a csomagolóüzemben keletkezett tűz hétfő este Szentesen, az Attila út és a Nagyvölgy sor közötti területen. Ez nem más lehet, mint a Hungerit Zrt. üzeme. A hét településről riasztott hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végül éjfél előtt eloltották a lángokat. Az egységek az utómunkálatokat végezték a helyszínen.

A tűzoltók több oldalról oltották a tüzet, valamint nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a csarnokot. Az egységek az épület egyik oldalán a tetőszerkezetet, a másik oldalon az oldalfalat megbontva oltották az égő részeket. Minderről képeket is közölt az MTI.

Fotó: Donka Ferenc / MTI

Fotó: Donka Ferenc / MTI