Megszólalt a szentesi Hungerit: nem dolgozott senki a kigyulladt üzemrészben

Mint azt még hétfőn este írtuk, tűz ütött ki egy szentesi üzem területén, a Nagyvölgy soron a katasztrófavédelem beszámolója alapjánA tűzesethez elsőként a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartottak a szegedi, a kunszentmártoni és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Később derültek csak ki részletek a tűzről, miután a Hungerit Zrt. kiadott egy közleményt. A vállalat szentesi, központi telephelyén április 18-án este hét körül ütött ki a tűz, az elsődleges baromfi-feldolgozó csomagoló üzemi részén.

A tűz egy központi elektromosvezérlő-helyiségből indult ki, és a kábeltálcán keresztül átterjedt a tetőtérbe, ahol a felette lévő tető és az abban lévő szigetelés átizzott. A tüzet a helyi és környékbeli hivatásos tűzoltók a vállalati tűzoltó egységgel együttműködve az éjszaka folyamán lokalizálták, majd megkezdték az oltást, amely hajnalra már befejeződött.

Az üzemrészben termelés nem folyt, a tűzeset során személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének pontos okát, körülményeit a szakemberek jelenleg is vizsgálják – írta a cég közleményében, amelyet a 24.hu közölt.

Fotó: Donka Ferenc / MTI