Molnár Róbert: Bartók Csaba azt mondta, ha befogom a számat, akkor lesz pénz. Bartók tagad

A választás után szinte azonnal elkezdték büntetni őket – erről beszélt két Csongrád-Csanád megyei polgármester is az RTL Híradónak. Az a közös bennük, hogy Márki-Zay Pétert támogatták, legalábbis az okokról ők így nyilatkoztak.

Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert azt állította, hogy szerinte azért utasították el hétből hét pályázatukat, mert „nem fogta be a száját”, valamint Márki-Zay Péter mellett állt ki. Mint mondta, még egy alig több mint 1,5 milliós pályázatot sem nyertek meg a Magyar Falu programban, amely egy új halotthűtő lett volna a település számára, mivel a régi már nem működik két éve. A hét pályázat összértéke 150 millió forint.

Molnár Róbert elmondta, hogy ez a kis összegű halotthűtő fáj a legjobban nekik, ahogy fogalmazott, még ezt is sajnálta a falutól a Fidesz-kormány, azoktól, akik rájuk szavaztak egyébként az országgyűlési választáson. Azt is hozzátette, hogy személy szerint őt is érte inzultus tavaly egy beszélgetésen Bartók Csaba helyi választókerületi elnökkel, aki azt mondta állítása szerint, hogy

ha befogja a száját, ha nem ír a rovatába, akkor lesz pénz.

Egyébként nem lesz, mert monitorozzák őt országosan, ez ellen még Bartók sem tud tenni saját bevallása szerint. Az RTL megpróbálta elérni Bartókot és a Fideszt is, de sehonnan nem kaptak választ. Azonban még szerdán a helyi fideszes lap, a Szegedma hasábjain jelent meg a hír, ahol a szegedi fidesz elnöke úgy nyilatkozott:

„Gyakorlatilag nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy hazugság.”

„A súlyos választási vereségből polgármester úrnak is le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket, pl. azt, hogy nem sértegeti állandóan az embereket útszéli stílusban, mint főnöke, Márki Zay Péter” – tette hozzá, mejd Szabó Sándorhoz irányította a polgármestert, mivel ő nyerte meg fölényesen a szegedi körzetet, ahol Bartók alulmaradt.

Mártély polgármestere eközben a közösségi oldalán írt arról, hogy egy fideszes aktivista azt jelezte neki; addig álljon fel, amíg méltósággal megteheti. „Álljak fel, még méltósággal megtehetem. Hamarosan kezdődik a teljes lejáratás, megaláztatás és akár sokkal rosszabb is. Nyert a kormányzó párt, nekem mennem kell” – írta Putz Anita kedden, amiről a hvg.hu számolt be.

Azért egy héttel a választások után került ki a poszt, mert a tudomására jutott, hogy szerdán Lázár János, a Csongrád-Csanádi 4-es választókörzet múlt héten újra megválasztott parlamenti képviselője beszélgetésre hívott Mártély hat képviselője közül négyet. Putz Anita ezt úgy értelmezte, hogy ellene irányul. A kedden történtek egy képviselőt arra sarkalltak, hogy már bejelentette lemondását.

Putz egyébként múlt vasárnap mártélyi polgármesterként gratulált Lázár Jánosnak, bár a keddi posztjáért a kormányközeli propagandalapok támadásba lendültek. Lázár a Vásárhelyi Televíziónak azt mondta a mártélyi találkozóról távozva, azért jött a faluba, hogy megköszönje a képviselőknek, amiért támogatták a választási kampányban.