18 ezer autóst mértek a megyében, hogy gyorshajtanak-e, 152-en átmentek a teszten

Egy 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzés ideje alatt a lakosság javaslatainak figyelembe vételével összesen 84 helyszínen volt sebességmérés Csongrád-Csanád megyében.

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 24 órás sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – szervezett, amely akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása volt. Az előző évekhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így Csongrád-Csanád megyében összesen 84 helyszínen volt sebességmérés, ami valamennyi rendőrkapitányságot és főutat érintett.

A rendőrök március 24-én 6 órától március 25-én 6 óráig 17 874 járművet ellenőriztek a megyében, és 152 alkalommal jelzett a mérőeszköz sebességtúllépést. A járművezetőkkel szemben 38 esetben a helyszínen intézkedtek az egyenruhások, 114 sofőr pedig a következő napokban, hetekben számíthat a hivatalos határozat megérkezésére.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka, a rendőrség ezért azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.