Egymilliárd forintból épült meg a sándorfalvi villanyoszlop-kerülgető

Elkészült a Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárút – írja a Délmagyarország. Azonban néhány képről az jön le, hogy nem csupán a tram-train kígyózik, de a bicikliút is. Egy bicajos csoport szerint ezt annyira nem a KRESZ-ből vehették.

A lap beszámolója szerint Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: „Elkészült az 1 milliárd forintos költségvetésű Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárút, és ünnepélyes átadására még az idén szeretnénk sort keríteni.” A sándorfalvi a dóci és az ópusztaszeri szakaszokkal is végeztek a szakemberek,

már megtörtént a műszaki átadás-átvétel is.

A Sándorfalva belterületén húzódó rész megerősítése és a csapadékvíz elvezetésének megoldása maradt utoljára, amire 60 millió forintos pluszforrást igényeltek és kaptak. Ez még így szépen is hangzik, meg talán a pluszforrás is indokolható adott esetben, de aztán megláttuk a képeket az új szakaszról, amit nem hittünk el. A teljes kerékpárút egy szakaszán még hatezer négyzetméternyi erdőt is legyalultak az építkezés miatt, itt viszont nemes egyszerűséggel kikerülték a villanyoszlopokat:

Fotó: Kuklis István / Délmagyarország

Az még hagyján, hogy kikerülték, de van, ahol konkrétan körbeaszfaltozták, majd köré festettek sárgával pár vonalat biztonsági sáv gyanánt, ami mellett kiszélesítették az aszfaltutat (mondjuk ilyesmi Szegeden is van a Petőfi Sándor sugárúton, ott fákat kell kerülni így). Az egyik Facebook-komment szerint ez Sándorfalva másik fele:

Fotó: Bodó Ilona / Facebook

A Szegedbicaj nevű kerékpároscsoportnak is feltűnt a dolog, a következőt írták Facebook-oldalukon: Imádjuk mikor hülyének néznek minket. Erre megy a pénz? A bicajosok élete talán olcsóbb mint odébbrakni pár k.rva póznát? A kommentek között Sándorfalva belsejéről is van kép és beszámoló is... nevetséges. Már örülnénk hogy normálisan el lehet majd bicajozni Ópusztaszerre és nem kell a gyorshajtó autósok között menni erre meglátjuk ezt.

Hozzátették: Majd vezényeljenek ki valamelyik lojális/megfélemlített pedagógus által gyerekeket (lehetőleg karácsonyfának öltöztetve sisakba mellénybe térdvédőbe fogvédőbe) és csapjanak egy szép szalagátvágást lehetőleg pont itt ezeknél a karóknál. Az újságcikkeket pedig majd elrakjuk hogy méltóképpen meg lehessen majd emlékezni a felelősökről amikor valaki balesetet szenved itt.

Megjegyezték a fekete sárga pingálást is az oszlopokon, nem tudták eldönteni, hogy a KRESZ-ből vették vagy rovarhatározóból. A kommentek között is van pár érdekes a Délmagyarország poszt alatt, nagyjából leírja, hogy mit gondol erről a nép:

  • „Azishüjevolt aki megtervezte és azis aki elfogadtta.”
  • „A rendőröknek legalább könnyebb lesz kiszűrni az ittas bicikliseket.”
  • „Mondjuk ha élő fák lettek volna azokat kivágják simán, nem cifrázzák. Annak örülnék ha egyszer olyan fotókat látnék, ahol a szép fákat mentik meg így.”
  • „EKG görbe!”
  • „Ez azért van mert így lehet melegíteni a gumikat.”
  • „Az ide irogatò protkos gyurcsányisták már nem ülnek kerékpárra.”
  • „Elvenni a diplomát a tevezótól és a kivitelező is gyorsan cserélje le a logarlécet utcaseprőre!!!!!!!!!!!!!”