Ásotthalmon átmeneti munkahelyeket hoztak létre a be nem oltottaknak Toroczkaiék

November 20-án tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten, ahol Toroczkai László, a párt elnöke, Ásotthalom polgármestere megígérte, az alábbi nyílt levéllel fordult Magyarország összes polgármesteréhez, kérve őket, hogy „kövessék Ásotthalom példáját, és hozzanak létre átmeneti munkahelyeket azok számára, akik a zsarolás, kényszerítés hatására sem kérték a Covid-oltást”:

Forrás: Mi Hazánk Mozgalom

A levélben az ország összes polgármesteréhez szólt, megemlítve, hogy a Magyarország Kormánya által kiadott kormányrendelet november 1-től lehetővé tette a munkáltatók számára a kötelező covid-oltás előírását a foglalkoztatottaknak.

„Azokat a munkavállalókat, akik nem engednek a zsarolásnak, fizetés nélküli kényszerszabadságra küldik. Az elképesztően lelketlen döntéssel, ezzel a kormányrendelettel magyarok százezrei kerülnek rendkívül nehéz anyagi helyzetbe a karácsony előtti idöszakban” – írja Toroczkai. Hozzáteszi: „Egyrészt elfogadhatatlan, sőt bűncselekmény a zsarolás, a kényszerítés. Másrészt az is tűrhetetlen, hogy megbélyegzik az oltást nem kérő honfitársainkat, mintha ők lennének a felelősek a koronavírus terjedéséért, miközben ma már

számos kutatás bizonyítja, hogy az oltottak is hasonlóképpen terjesztik ezt a vélhetően laboratóriumból származó vírust.”

– fejtette ki igen tudományos álláspontját Ásotthalom polgármestere. Ezután elmondja, hogy nem vezeti be a kötelező oltást, így erre kéri a többi polgármestert, illetve a településen levő cégeket. Botka László minden bizonnyal nem Toroczkai hatására, de végül nem rendelte el a kötelező oltást.

Végül megemlíti, hogy Ásotthalom önkormányzata átmeneti munkahelyeket hoz létre azok számára, akik olyan, a településen működő, az önkormányzat hatáskörén kívül lévő munkáltatók foglalkoztatottjai, amelyek elrendelték a kötelező COVID-oltást, így átmenetileg az önkormányzattól kaphatnak munkabért azok, akiket fizetés nélküli kényszerszabadságra küldtek. Példaként említi többek között az Ásotthalmon működő, de

  • a Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium; Szakközépiskola és Kollégiumot, valamint
  • a KLIK által fenntartott Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát is.

Toroczkai arra kéri a többi polgármestert, hogy saját költségvetésük terhére létesítsenek ők is ilyen munkahelyeken. Az innen eredő költségeket a központi költségvetésből kívánják majd visszaszerezni.