Szerbmagyarul írták ki, hogy „I ♡ Kertváros” Szabadkán

„Kertváros ma erre a feliratra ébredt. Az ember már nem tudja, hogy nevessen-e, vagy sírjon. Még ha ez egy művészeti alkotás, akkor is ízléstelen. Nem tudom elhinni, hogy mire vetemednek az emberek, cirkuszt csinálnak ebből a városból” – írta a Subotica.com szabadkai híroldalnak a fényképet beküldő olvasó. A fotón egy kertvárosi füves területen álló, a városimázs-feliratokra hajazó kiírás látható magyarul, ugyanakkor cirill betűkkel elkészítve.

A Szabad Magyar Szó szerint mivel a város vezetése nem nyilatkozott semmit a feliratról, valószínűleg csupán polgári kezdeményezésről, tréfáról lehet szó. Azonban a képen látható munkálatok alapján úgy tűnik, hogy a felirat készítője komolyan vette a dolgot.

Forrás: Subotica.com

Szabadkán nemrég arról cikkeztek a lapok feliratügyben, hogy szeptember elején szétszabdalták a magyar Szabadka-feliratot a városhatáron. Nem ez volt az első eset, hogy a feliratok megrongálására került sor, de korábban mindkét nyelvi változat érintett volt. A rongálás előtt, szeptember 1-jén kapta meg a szerb elnök, Aleksandar Vučić Szabadka díszpolgári címét, ekkor támogatásáról biztosította a magyar feliratok kihelyezését.