Az MKKP a kúriához fordul, mert fideszes testvérpárt kézbesíti a szavazási levélcsomagokat a Vajdaságban

A Kúriához fordul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amiért a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a vajdasági levélszavazatok ügyében benyújtott kifogást.

Az MKKP csütörtökön közleményben tudatta az MTI-vel: az NVB döntése ellen a Kúriához fordul felülvizsgálati kérelemmel. Közleményükben azt írták: egy magánszemély fordult kifogással az NVB-hez, mert a Szerb Köztársaságban a választási levélcsomagokat a Vajdasági Magyar Szövetség kézbesítette, és annak során a választók befolyásolása is előfordult.

A VMSz helyi aktivistái a Fidesz testvérpártjaként természetesen a Fideszre szavazásra kérik a címzetteket. A szavazatokat is ők gyűjtik be.

Hozzátették: az NVB a kifogást elutasította, arra hivatkozva, hogy a Nemzeti Választási Iroda a levélcsomagok postai kézbesítéshez a Magyar Posta Zrt.-t választotta, amely a leveleket átadta a Szerb Postának. A közleményben hozzátették: az NVB szerint mivel az ügyben nem merült fel a címzés hibájára vagy az NVI megfelelő gondossággal történő eljárását cáfoló körülmény, az NVI érdekkörbe tartozó hiba vagy mulasztás nem állapítható meg.

Az MKKP felülvizsgálati kérelmében kéri a Kúriától, állapítsa meg a jogsértés tényét, tiltsa el az NVI-t a szavazási levélcsomagok VMSZ-en keresztüli kézbesítésétől és szabjon ki bírságot.