Lemondott a Délmagyarország főszerkesztője

Hétfőn lemondott a 114 éves Délmagyarország napilap főszerkesztője, Gidró Kriszta, aki három és fél éven át vezette a megyei lapot. Bár a kiadó Mediaworks oldalán még nem, a delmagyar.hu portál impresszumában már változott a főszerkesztő személye, eszerint Király Ernő tölti be az állást, aki a szolnoki szoljon.hu nyomtatott lapjának, az Új Néplapnak is főszerkesztője.

A hírt a Webrádió nevű szegedi hírportál írta meg, eszerint a dolgozókkal sem közölték, miért távozott Gidró. A Szegeder információi szerint a főszerkesztő lemondása meglepetésként érte a lap munkatársait, de nem Gidrót távolították el valami miatt, hanem ő mondott fel. Az új főszerkesztő, Király Ernő hétfőn azonnal munkába állt Szegeden.

Gidró utolsó cikke idén március végén jelent meg a delmagyar.hu felületén, ekkor arról írt, hogy ők kapták meg idén az Országos Polgárőr Szövetség Sajtódíját, amelyet Túrós Andrástól, a szervezet elnökétől vehetett át.

Még 2020 januárjában került a hírekbe, hogy Gidró Kriszta lett a Délmagyar új főszerkesztője, Pósa Árpádot váltva. Gidró 2017-ben érkezett a laphoz, és már akkor főszerkesztő-helyettes volt, míg korábban a Magyar Idők, azelőtt pedig a Magyar Nemzet Csongrád megyei tudósítójaként dolgozott.

Ezt megelőzően 2019 februárjában történt főszerkesztő-váltás a KESMA-lapnál, akkor Bonifert Gábort váltotta Pósa. Bonifert 2017-ben került a lap élére, amikor az Andy Vajnához került.

Kerestük levélben a Délmagyarország szerkesztőségét és a lemondott főszerkesztőt, ám cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy Magyarország minden tájára eljussanak a legfontosabb és legérdekesebb szegedi történések. Ez a cikk ezen együttműködés keretében a Telexen is olvasható.