Gázkonvektor robbanása miatt éghetett ki egy belvárosi lakás

Robbanás volt egy Arany János utcai magasföldszinti lakásban vasárnap este Szegeden, a helyszínre legalább három tűzoltóautót és három mentőautót riasztottak.

Az ablakok az érintett és a fölötte található lakásban is kitörtek, a járdát ezek törmelékei, redőnydarabok és üvegszilánkok borítják. A lakás teljesen kiégett, de értesüléseink szerint senki sem sérült meg. A most hajléktalanná vált család ismerősöknél helyezkedik el átmenetileg.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A helyszínen szerzett információink szerint az egyik lakó épp fürdéshez nyitotta meg a melegvizet, amikor a robbanás történt – a Katasztrófavédelem egy munkatársa szerint ekkor a lakásban található egyik gázkonvektor robbanhatott fel, és ez kezdett lángolni. A Magyar Hang épp a helyszínen tartózkodó kollégája úgy értesült, hogy a gázbojler robbant fel.

Egy a házban, egy másik lakásban élő férfi azt mondta lapunknak, hallott valami zajt, de nem sejtette, hogy ilyen dolog történt. Az utcán azonban sikoltozni kezdtek, erre lett figyelmes.

A Katasztrófavédelem este fél tízkor azt írta, hogy a mintegy ötven négyzetméteren lakás mindegyik helyiségét érintette a tűz. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat.