Szabó Bálint ismét jelenetet rendezett, Botka László behívta a biztonságiakat a közgyűlés termébe

Nem Kothencz János búcsúja volt az egyetlen rendkívüli esemény a pénteki közgyűlésen. A Pécsi Törvényszék ugyanis telefonon hívta a városházát, hogy hatályon kívül helyezték a Szabó Bálinttal kapcsolatos, négy nappal ezelőtti döntésüket, miszerint jogos volt a képviselő méltatlanná válásáról szóló szavazás még tavaly, ezt Martonosi Éva közjegyző jelentette be napirend előtti felszólalásában.

Így Szabó Bálint továbbra is képviselő, részt vehet a közgyűlésen.

A Független Városi Szövetség önkormányzati képviselője nem is hagyta annyiban, a Telex beszámolója szerint az ülés végén, a szavazás megkezdésekor a polgármester pultja elé állva Szabó azt kérdezgette Botka Lászlótól, ad-e ki sajtóközleményt a városháza arról, hogy ő továbbra is képviselő, és az ezzel szemben hozott bírósági döntés érvénytelen.

Botka László ezután a biztonsági őröket kérte, hogy távolítsák el Szabót, mert akadályozza a munkát, azaz a szavazást. A biztonságiak elterelték onnan Szabó Bálintot – az ülés kezdete előtt nem is akarták őt beengedni –, így a képviselők szavazhattak. A közgyűlésen Szabó több felszólalásában is sérelmezte, hogy a szegedi városháza két napja kiadott egy közleményt, ami a hazai sajtóban is végigfutott, miszerint ő már nem képviselő.

Szabó Bálint csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy elment a Pécsi Törvényszékre, ott a törvényszék elnökétől soron kívüli vizsgálatot és jogorvoslatot kért, mert szerinte a törvényszék jogellenesen érvényesített egy határozatot, amit ő nem vett át, az így nem léphetett érvénybe. Martonosi Éva, Szeged jegyzője azt mondta, húszéves szakmai pályafutása alatt ilyen jogi helyzettel ő még nem találkozott.